Poreska uprava se oglasila o kontrolama u ”Pabu lajf”

0

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je da njeni inspektori rade u skladu sa zakonom i ovlaštenjima, te da ne vrše bilo kakvu vrstu pritiska na poreske obveznike, pa ni na obveznika “Germanija” Banjaluka, tj. “Pab lajf”.

 Iz Poreske uprave navode da je poreski obveznik “Germanija”, izdvojena jedinica “Pab lajf”, čije se ime, kako ističu, u smislu navodnog pritiska, ovih dana pominje u javnosti, bio kontrolisan u smislu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i primjene Zakona o fiskalnim kasama, 25. aprila u okviru kampanje “Korak preduzmi, račun uzmi”.

“To znači da taj poreski obveznik /Izdvojena jedinica “Pab lajf”/ nikada ranije nije kontrolisan od Poreske uprave, te da mu nikada do sada nije izrečena nijedna sankcija”,navode iz Poreske uprave.

Iz ove institucije ističu da su njihove inspektore 25. aprila, po samom dolasku i legitimisanju “Paba lajf”, vlasnik i gosti spriječili u kontroli, te da su bili izloženi uvredama, prijetnjama, snimanju i pozivanju na linč, zbog čega su pozvali pripadnike policije Srpske da im obezbijede nesmetan rad.

“Razlog prekida kontrole je što je vlasnica lokala “Pab lajf” /Maja Mustafić/ na očigled inspektora Poreske uprave iznijela i nije dala na uvid dio dokumentacije koja se odnosi na nabavku robe i usluga koje nisu evidentirane u poslovnim knjigama”, navode iz Poreske uprave i dodaju da će u skladu sa svojim nadležnostima okončati ovaj postupak.

Iz Poreske uprave su podsjetili da od početka aprila u Srpskoj sprovode medijsku kampanju “Korak preduzmi, račun uzmi” s ciljem podizanja svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, čime se daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga Srpske.

U okviru ovih aktivnosti pojačan je i terenski rad inspektora Poreske uprave, koji kontrolišu poslovne subjekte u izvršavanju ove zakonske obaveze s ciljem poboljšanja poreske discipline.

Pogledajte dramatičan video iz banjalučkog puba Life, za vrijeme još jedne “posjete” inspekcije: Ne mogu ovo više da trpim..

Leave A Reply

Your email address will not be published.